Poginuo prilikom prinudnog sletanja

Jedan avion koji je učestvovao u jednoj manifestaciji u Austriji srušio se kod mesta Baumkirhen, nadomak Insbruka, a pilot je stradao.

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.05.2013.

20:26

Default images

Nešto posle 16 časova preko radija je saopšteno da se privremeno obustavlja sav saobraćaj na autoputu Intalautoban radi prinudnog sletanja jednog aviona.

Policija je pokušala da pripremi teren za pokušaj sletanja, ali je avion pao između mesta Mils i Baumkirhen, pored puta.

Prilikom pokušaja prinudnog sletanja pilot je za malo udario u jedan automobil.

Spasilačke ekipe brzo su stigle do mesta nesreće, vatrogasci su uspeli da izbave pilota iz olupine, ali je on preminuo na licu mesta. Pilot je pokušao da se domogne aerodroma u Insbruku, koji je bio samo na par kilometara od mesta nesreće.

Zašto u tome nije uspeo za sada je nepoznato, ali se pretpostavlja da je letelica imala tehničke probleme.

Kako javljaju austrijski mediji, avion je bio deo "Red bul" eskadrile, koja je učestvovala u šou-programu "Kini Fulgas dan" u Šlitersu.

Ova manifestacija se održava svake godine u organizaciji poznatog motocikliste iz Austrije Hajnca Kinigadnera.

Oko 20.000 ljubitelja brzih motora došlo je na manifestaciju, kojoj su prisustovali, između ostalih, i vozač Formule 1 Kimi Rajkonen, kao i ekstremni sportista Feliks Baumgartner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: