Boston: Optužena još tri studenta

Još tri studenta, dva Kazahstanca i jedan Amerikanac, optuženi su u sklopu istrage o bombaškom napadu na Bostonskom maratonu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.05.2013.

18:09

Default images

Vlasti su optužile dvojicu Kazahstanaca Azamata Tazajakova i Dijasa Kadirbajeva za ometanje pravde tako što su bacili ranac u kome su se nalazile petarde i laptop Džohara Carnajeva, jednog od braće koji se sumnjiče da su izveli napad 15. aprila, preneo je Rojters.

Istražitelji su kao osumnjičene za napad u Bostonu ranije identifikovali dvojicu braće, poreklom iz Čečenije, koji su razorne bombe ručne izdrade aktivirali na samom finišu trke.

Mlađi Đohar Carnajev (19) nalazi se u zatvorskoj bolnici, pošto je teško povređen u policijskoj poteri u kojoj je stariji brat Tamerlan (26) ubijen.

Istovremeno, policija već više od nedelju dana u pritvoru drži dvojicu Đoharevih poznanika, zbog prekoračenja studentske vize tokom boravka na Univerzitetu u Masačusetsu zajedno sa osumnjičenim za bostonski napad.

Mladići su danas saslušani u imigracionom sudu u Bostonu.

Iako na saslušanju nije spomenuto da je ovaj slučaj povezan sa napadom tokom maratona, advokati dvojice mladića izjavili su za AP da njihove klijente federalni istražitelji intenzivno ispituju.

Vlasti ovaj slučaj zasad nisu komentarisale.

Treći muškarac Amerikanac Robel Filipos optužen je za davanje lažne izjave istražiteljima, stoji u dokumentima koje je tužilaštvo podnelo saveznom sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: