Asad u javnosti - čestita 1. maj

Sirijski predsednik Bašar al-Asad obišao je jednu elektranu u centru Damaska, kako bi radnicima čestitao Međunarodni dan rada - 1. maj.

Izvor: B92

Sreda, 01.05.2013.

16:56

Default images

Asad je pri tom poručio da se zemlja nalazi "na udaru terorista".

"Predsednik Asad trenutno obilazi elektranu Umajad u Tišrin gardenu u Damasku kako bi čestitao radnicima fabrike i cele Sirije njihov praznik", saopšteno je na Asadovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Uz ovo saopštenju postavljena je i fotografija na kojoj se vidi kako se predsednik obraća grupi radnika, od kojih neki nose šlemove.

Asad je radnicima rekao da "teroristi i oni koji ih podržavaju pokušavaju da zemlju uvuku u mrak", javili su državni mediji.

Sirijski predsednik je pohvalio radnike u celoj zemlji, ističući da su oni tokom rata koji razara državu "pokazali da će uvek biti snaga na koju zemlja može da se osloni i da ih napadi na infrastrukturu neće zaustaviti od ispunjavanja njihove nacionalne dužnosti", preneo je AFP.

Asad se retko pojavljuje u javnosti, a poslednji put je viđen 20. marta kada je u prestonici obilašao jedan obrazovni centar.

Proizvodnja električne energije u Siriji je od početka rata u martu 2011. godine skoro upola umanjena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: