Pusić: Susret s Vučićem za napredak

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić izjavila je da će susret sa srpskim vicepremijerom Aleksandrom Vučićem obeležiti napredak u mnogim temema.

Izvor: B92

Petak, 26.04.2013.

23:43

Default images

Aleksandar Vučić u posetu Zagrebu odlazi u ponedeljak, na poziv ministarke Vesne Pusić, koja je rekla kako je to nastavak poboljšanja odnosa dveju zemalja, koji su počeli njenim susretom sa srpskim kolegom Ivanom Mrkićem.

"Ovo je jedan od susreta, koji će obeležiti napredak u mnogim temama koje smo otvorili. Od kojih su pitanje nestalih, pitanje privredne saradnje i situacije kada Hrvatska postaje članica EU i izlazi iz CEFTA-e i treće je pitanje evropskog puta Srbije i saradnje s Hrvatskom na tom putu", rekla je Pusić, prenosi Index.hr.

U hrvatskom Ministarstvu negiraju da je susret dogovoren na podsticaj Vašingtona i Berlina, kao uvod u susret predsednika Ive Josipovića i Tomislava Nikolića. Iz Ministarstva spoljnih i evropskih poslova nezvanično se saznaje da su upravo razgovori i kontakti nakon sureta Pusić-Mrkić doveli do informacija o grobnici u Sotinu, piše Index.hr.

Takođe, Nikolić i Dačić pozvani su na proslavu prijema Hrvatske u EU, kao i ostali premijeri. Odgovori se ne znaju jer su pozivi nedavno poslati, piše ovaj portal. Ministarka Pusić pozdravila je i izvinjenje predsednika Nikolića zločine u BiH:

"Pomak na putu stvaranja uslova normalnih odnosa u regiji, izgradnje odnosa u regiji prema budućnosti, ali očigledno je da smo na početku tog puta. Trebaće još neko vreme."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: