Pakistan: U eksploziji 9 ubijenih

Automobil-bomba eksplodirao je ispred izborne kancelarije vladajuće sekularne partije Nacionalne partije Avami (ANP) u Karačiju, usmrtivši najmanje devet osoba.

Izvor: Beta

Petak, 26.04.2013.

22:06

Default images

Među stradalima je i četvoro dece, a ranjeno je najmanje 24 osoba, saopštili su zvanicnici.

Bomba je eksplodirala blizu izborne kancelarije kandidata ANP-a Bašira Jana u predgrađu Mominabad, uoči izbora zakazanih za 11. maj.

Radi se o bombi ručne izrade postavljenoj na automobil marke Suzuki, saopštila je policija. Prema rečima očevidaca, eksplozija se čula nekoliko kilometara od tog mesta i oštetila je obližnje radnje i kuće.

Portparol pakistanskih talibana Ahsanulah Ahsan preuzeo je odgovornost za taj napad u telefonskom pozivu agenciji Asošiejted pres. Talibani su ranije pretili da će napasti nekoliko sekularnih političkih partija, uključujući i ANP, uoči parlamentarnih izbora.
Foto: Beta/AP
U napadima talibana ubijena su najmanje dva pripadnika političkih partija i talibani su izveli napade i na nekoliko političkih skupova, pogotovo ANP-a na severozapadu zemlje.

Ovo je drugi bombaški napad za poslednjih 24 sata. Juče je u bombaškom napadu na izborne kancelarije vladajućih partija u Pakistanu poginulo šestoro ljudi, a devet osoba je povređeno.

Opšti izbori u ovoj zemlji održace se 11. maja, nakon što je vlada, po prvi put u istoriji ove zemlje, bila na vlasti pun mandat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: