Grčka: Prva istraga o rasizmu

U Grčkoj je uhapšen muškarac star 33 godine u okviru prve istrage povodom rasistički motivisanih napada, saopštile su grčke vlasti.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.04.2013.

20:26

Default images

On je uhapšen u atinskom kvartu Nea Smirna i protiv njega je podignuta optužnica za niz rasistički motivisanih napada protiv državljanina Bangladeša starog 44 godine koji legalno živi u Grčkoj, prenosi grčka agencija Ana.

U okviru optužnice se navode akcije i aktivnosti čiji je cilj rasna diskriminacija, a koje su po prvi put u istoriji predmet istrage u Grčkoj.

Prema policijskoj istrazi koja je dovela do njegovog jučerašnjeg hapšenja, osumnjičeni i njegova dva saučesnika za kojima se još traga, su odgovorni za najmanje osam napada počinjenih tokom poslednja dva meseca na državljanina Bangladeša samo zbog toga što je stranac.

U jednom od napada osumnjičeni je čak upotrebio i metalnu šipku, navodi Ana.

Njegova žrtva, ulični prodavac u Nea Smirni, prijavio je napade policiji što je dovelo do istrage i hapšenja napadača.

Trojica osumnjičenih su više puta, uzastopno, vređali i udarali žrtvu govoreći mu da treba da ode iz Grčke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: