Zamrznut projekat "Skoplje 2014"

Novi gradonačelnik skopske opštine centar Andrej Žernovski je, prvog radnog dana, potpisao moratorijum na gradnju objekata iz projekta "Skoplje 2014".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.04.2013.

19:46

Default images

On je zatražio reviziju tog projekta, koji je opozicija oštro kritikovala, nazivajući ga "praonicom novca".

Službe su dobile zadatak da provere čitavu situaciju oko renoviranja zgrade vladajuće VMRO-DPMNE, kao i vladine zgrade, da bi se utvrdilo kakva je umešanost u to prošlog rukovodstva ove opštine, izjavio je Žernovski, član opozicionog Socijaldemoratskog saveza.

Ministarstvo kulture je, reagujućui na odluku Žernovskog, poručilo novom gradonačelniku da nema zakonsko pravo da propisuje moratorijum, jer su ti objekti u nadležnosti ovog ministarstva.

Iz vladajuće VMRO-DPMNE su najavili tužbe zbog, kako su naveli, nezakonitih postupaka gradonačelnika Žernovskog.

Oni traže da gradonačelnik u najskorije vreme sprovede reviziju i da informiše javnost, jer, kako navode, "za sve objekte koji su u izgradnji postoje zakoniti dogovori sa precizno utvrdjenim rokovima".

Štetu koja će biti naneta od ovakvog postupka i moratorijuma na radove, prema saopštenju stranke, snosiće ta opština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: