Dačić: Spremni smo za referendum

Premijer Ivica Dačić rekao je u Nišu da postoji spremnost da se odluka o prihvatanju briselskog sporazuma proveri na referendumu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.04.2013.

19:25

Default images

Predsednik vlade navodi da bi u tom slučaju svi imali obavezu da sprovode rezultat tog izjašnjavanja.

"Ako neko želi referendum, a da nakon nakon toga opet ne sprovodi odluke tog referenduma, to neće moći", rekao je Dačić novinarima komentarišući današnji razgovor sa Srbima sa severa Kosova.

Premijer je rekao da je to bio korektan razgovor i da misli da su mnoge stvari na tom sastanku razjašnjene, kao i da će razgovori biti nastavljeni u utorak.

"Imamo mi tu još dosta pitanja, dosta drugih tema kao što je pitanje imovine na primer i ovo sadašnje rešenje je samo jedno privremeno, a ne i konačno rešenje", rekao je Dačić komentarišući sporazum iz Brisela.

Ne možemo doći do uspešnog, konačnog rešenja bez pomoći naših najvećih prijatelja iz Rusije, rekao je Dačić koji se u Nišu sastao sa ministrom Ruske Federacije za civilnu zaštitu, vanredne situacije i uklanjanje posledica elemantarnih nepogoda Vladimirom Pučkovim.

Dačić je rekao da je odluka o prihvatanju briselskog sporazuma bila veoma važna zbog cele Srbije, a ne samo zbog severa Kosova.

On je napomenuo da uopšte nije problem da neko ima različito mišljenje, ali da jedino što je neprihvatljivo za njega, prvog potpredsednika Aleksandra Vučića kao i Vladu Srbije razgovor o tome da li neko manje ili više voli Srbiju i srpske nacionalne interese.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: