Počinje "Bitka za materinski dom"

Akcija "Bitka za bebe" nastavlja se prikupljanjem sredstava za nabavku opreme za 52 porodilišta u Srbiji, kaže Veran Matić. Počela “Bitka za materinski dom”.

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2013.

20:55

Default images

Predsednik Fonda B92 Veran Matić izjavio je Tanjugu da je danas počela akcija "Bitka za materinski dom" u Zvečanskoj, a da će do kraja godine biti izgrađene još dve Sigurne kuće za zbrinjavanje žrtava porodičnog nasilja.

Matić je, povodom Evropske nagrade kompaniji B92 za društveno odgovorno poslovanje u Srbiji za projekat "Bitka za bebe", rekao da je ona dobijena ne samo za nabavku 207 inkubatora za porodilišta u Srbiji, već i zbog toga što je taj projekat postao brend ili kompanija sama za sebe.

Akcija "Bitka za bebe" već je dobila dosta domaćih i stranih priznanja i veoma je ubedljiva, naročito među kompanijama koje se bave društveno odgovornim radom i istraživanjem nekog ozbiljnijeg problema u društvu, kazao je Matić.

Matić je rekao da je očekivao nagradu za akciju "Bitka za bebe", iako je ona dobijena u ozbiljnoj konkurenciji.

"Jako mi je drago da peti, šesti dan posle dogovora u Briselu, koji nam otvara evropsku perspektivu, dobijamo evropsku nagradu i da se kvalifikujem se za evropsko finale u Briselu. Nadam se da ćemo i mi pobediti u Briselu", rekao je Matić.

B92 je zaokružio akciju "Bitka za bebe" nabavkom 207 inkubatora za bebe za porodilišta u Srbiji, ali je želeo da iskoristi tu pozitivnu inerciju i da nabavi potrebnu opremu za 52 porodilišta, naveo je Matić i dodao da je do sada nabavljena celokupna oprema za sedam porodilišta, što je po 100.000 evra za svako ponaosob. Dakle, akcija "Bitka za bebe" se nastavlja, a nastavljaju se i druge akcije poput izgradnje Sigurnih kuća i ove godine će biti izgrađeno još dve, najavio je glavni i odgovorni urednik B92.

Akcija za izgradnju Sigurnih kuća i protiv nasilja u porodici se nastavlja i na jutjubu je više od pet miliona posetilaca u svetu videlo promotivni spot B92, kazao je Matić i podsetio da je B92 završio akciju nabavke opreme za Urgentni centar u Beogradu u vrednosti preko 600.000 evra.

Danas je počela akcija B92 pod nazivom "Bitka za materinski dom" u okviru koje će se prikupljati sredstva za rekonstrukciju materinskog doma u okviru Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu, rekao je sagovornik Tanjuga.

Za kraj godine B92 priprema još dve velike akcije, koje će biti veće od "Bitke za bebe" i "Bitke za porodilište", nagovestio je Matić, ali nije želeo da otkriva više detalja o tome.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: