Evropska nagrada za "Bitku za bebe"

U Beogradu su dodeljene dve Evropske nagrade za društveno odgovorno poslovanje u Srbiji, a među dobitnicima je i kompanija B92 za projekat "Bitka za bebe".

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2013.

20:04

Default images

Ove nagrade su dodeljuju u 28 zemalja širom Ervope.

Nagrađene su najbolje partnerske inicijative koje su kompanije ili mala i srednja preduzeća sprovele u saradnji sa javnim ili civilnim sektorom u poslednjih pet godina.

U kategoriji za malo i srednje preduzeće nagradu je dobilo Sunce Marinković za projekat „Sunce za svetliju budućnost“, koji je realizovan u partnerstvu sa šest organizacija iz Kragujevca (Biznis start up centar, Centar za razvoj usluga socijalne zaštite Kneginja Ljubica, UG za socijalni razvoj Sunce, Dečji dom Mladost, Klub mladih osoba sa invaliditetom i Savez gluvih i nagluvih). Ovo je inkluzivni projekat koji se bavi zapošljavanjem i obezbeđivanjem radne prakse za studente i osobe sa invaliditetom.
U kategoriji za velike kompanije nagradu je dobila kompanija B92 za projekat „Bitka za bebe“ koji je sproveden u partnerstvu sa Institutom za neonatologiju, agencijom Sači i Sači RS, Dreger i Dajrekt medijom PR. Ova partnerska inicijativa uspela je za manje od godine da obezbedi 207 novih inkubatora bolnicama u Srbiji, da oživi duh solidarnosti i građanske odgovornosti i pokaže kako se i neki od najtežih problema mogu rešavati kroz uspešnu saradnju više sektora.

Na uvodnom delu događaja, gostima su se obratili Neven Marinović, direktor Smart kolektiva, Ramon Vajdinger, potpredsednik Foruma poslovnih lidera Srbije i generalni direktor kompanije Koka-Kola Helenik, i Maja Bobić, članica žirija i generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji.
Na konkurs je stiglo 15 prijava koje je ocenjivao nezavisni žiri u sastavu: Milan Pajević, direktor Kancelarije za evropske integracije, Maja Bobić, generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji, Maja Divac, novinarka i urednica emisije „Evronet“, Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a i Stiven Fiš, rukovodeći partner kompanije Ernst i Jang u Srbiji i potpredsednik Foruma poslovnih lidera Srbije. Odluke o najboljim projektima donete su na osnovu kriterijuma koji su isti u svim zemljama u kojima se konkurs sprovodi i ocenjuju inovativnost projekta, način na koji je on realizovan i uticaj koji ostvario na društvo, kao i na samu kompaniju. Zajedno sa pobednicima iz ostalih zemalja, dobitnici nagrade će primiti posebna priznanja Evropske komisije na velikoj ceremoniji koja će biti održana u junu u Briselu.
Partnerstva između privatnog, civilnog i javnog sektora predstavljaju inovativan način za kreiranje održive budućnosti zajednice. Ideja Evropske nagrade za CSR partnerstvo je da širom Evrope promoviše najbolje nacionalne primere partnerskih inicijativa, da poveća vidljivost dobrih primera društveno odgovornog poslovanja i unapredi svest o pozitivnoj ulozi koju poslovni sektor može imati u društvu.

Konkurs sprovode međunarodne organizacije CSR Evrope i Biznis in komjuniti u saradnji sa partnerskim organizacijama širom Evrope, a uz podršku Evropske komisije. U Srbiji konkurs organizuju Smart kolektiv - nacionalni partner organizacije CSR Evrope i Forum poslovnih lidera - koalicija društveno odgovornih kompanija u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: