SAD: Priznao da je ubio saborce

Američki narednik priznao je krivicu za ubistvo četvorice saboraca i pomorskog oficira 2009. na klinici za mentalno zdravlje u Bagdadu tokom rata u Iraku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.04.2013.

23:19

Default images

Narednik Džon Rasel priznao je krivicu pred Vojnim sudom u Zajedničkoj vojnoj bazi Luis Mekord u američkoj državi Vašington, čime je izbegao smrtnu kaznu i njegova maksimalna kazna mogla bi da bude doživotna robija, prenela je agencija AP.

U Iraku je u maju 2009. ubijeno pet američkih vojnika. Ubica je bio njihov kolega, pripadnik vojske SAD, kome je to bio treći uzastopni put da je raspoređen u Iraku.

Narednik Rasel iz 54. Inženjerskog bataljona, koji je patio od teškog oblika depresije sa psihotičnim karakteristikama i hroničnim posttraumatskim stresnim poremećajem, upucao je u vojnom kampu Liberti pored bagdadskog aerodroma svoje kolege.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: