Kanada: Planiran napad na voz?

U Kanadi su uhapšena dva muškarca osumnjičena da su planirali teroristički napad na putnički voz u oblasti grada Toronta, saopštila je kanadska policija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.04.2013.

22:50

Default images

Kanadska kraljevska konjička policija saopštila je da su uhapšeni Čiheb Esegajier (30) i Raed Džaser (35) sa mestom prebivališta u Montrealu odnosno Torontu i da su planirali da sprovedu napad na železnicu "Via Reil", mada nije bilo neposredne opasnosti po napad.

Rojters navodi da se veruje "da su ova lica imala kapacitete i nameru da izvrše ta krivična dela, ali da nije bilo neposredne opasnosti po javnost, železničke radnike, voz, putnike ili infrastrukturu".

Policija je navela da su osumnjičeni "dobijali podršku elemenata Al Kaide koji se nalaze u Iranu, ali da nema indikacija da bi ti napadi bili pod pokroviteljstvom (iranske) države".

Uhapšeni muškarci nisu kanadski državljani, saopštila je kanadska policija, ali nije navela koje su nacionanosti, a hapšenje je rezultat istrage koja je bila deo prekogranične kanadsko-američke policijske operacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: