SRS:Briselski sporazum kapitulacija

SRS je održala protestni skup u centru Beograda na kojem je ocenjeno da prihvatanje predloga briselskog sporazuma o severu KiM predstavlja kapitulaciju Srbije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.04.2013.

19:57

Default images

Zamenik predsednika te stranke Nemanja Šarović istakao je da niko nema mandat da krši ustav Srbije, rezoluciju 1244 i da se odrekne Gračanice i drugih srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji.

Šarović je rekao i da radikali smatraju da nije potreban referendum na kojem bi se građani izjasnili da li je Kosovo u sastavu Srbije, jer to piše u njenom Ustavu. Protesti koje je započela SRS, dodao je Šarović, neće se smiriti, a ta stranka nastaviće da pruža podršku srpskom narodu u južnoj pokrajini.

"Narod bez istorije je narod bez budućnosti. Danas se mora jasno izjasniti da li smo spremni da se borimo za Srbiju", rekao je Šarović uz ocenu da se Srbija danas deli na patriote i izdajnike. I potpredsednik SRS Zoran Krasić, govoreći o Ustavu Srbije i Kosovu i Metohiji, rekao da ne može da se raspisuje referendum s pitanjem da li je Kosovo i Metohija deo Srbije.

On je ocenio i da aktuelna vlast ne vodi ''državotvornu politiku kao i da više voli Evropsku uniju od Srbije''. Predstavnici SRS naveli su i da je prihvatanje briselskog sporazuma samo prvi korak u "cepanju" Srbije i da se Vašington i Brisel neće zaustaviti na tome, već će raditi i na odvajanju Vojvodine i raške oblasti od Srbije.

Na skupu su, osim pristalica SRS, bili i članovi "Dveri", SNP Naši i Obraz. Učesnici skupa nosili su transparente na kojima je, između ostalog, pisalo "Kosovo je obraz Srbije", "Kosovo nije kofer, danas izdaja, kad-tad robija", kao i zastave SRS, Dveri, Obraza, zastave sa likom lidera radikala Vojislava Šešelja i Srbije.
DSS je predala Vladi Srbije zahtev u kome ta stranka traži raspisivanje referenduma na kome bi se građani izjasnili o briselskom sporazumu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: