Rusija: Potraga za napadačem

U Belgorodu i dalje traje potraga za muškarcem koji je osumnjičen da je u ponedeljak pucajući iz vatrenog oružja ubio šest osoba ispred jedne radnje u gradu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.04.2013.

19:32

Default images

Policija je objavila poternicu za 32-godišnjim Sergejom Pomazunom koga sumnjiči da je pucao na ljude u prodavnici lovačke opreme, a potom i na prolaznike i tom prilikom ubio šest osoba, među kojima su i dve učenice od 14 i 16 godina.

Osumnjičeni je nakon pucnjave pobegao kolima koja su kasnije pronađena napuštena u susednom bloku.

Policija je upozorila građane da je osumnjičeni opasan i verovatno naoružan lovačkim karabinom vepar-308, poluatomatskom puškom i signalnim pištoljem.

Kretanje u gradu je ograničeno dok policija traga za počiniocem šestostrukog ubistva. Policija Belgorodske oblasti pozvala je građane da ne izlaze na ulicu bez preke potrebe.

U međuvremenu, stručnjaci izučavaju video zapise sa mesta pucnjave i iz okoline. Prema podacima policije, Pomazun je već četiri puta osuđivan, uglavnom za krađe, a iz zatvora je izašao 2012.godine.

Gradonačelnik Belgoroda proglasio je 23. i 24. april danima žalosti, navodi se u saopštenju pres službe belgorodske administracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: