Euleks spreman za primenu sporazuma

Šef Euleksa Bernd Borhart izjavio je danas da je Euleks spreman da primeni svaki novi sporazum postignut između Prištine i Beograda.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.04.2013.

18:29

Default images

Borhart je ovo izjavio tokom posete administrativnom prelazu Bela Zemlja na putu Gnjilane - Bujanovac, gde se sastao s pripadnicima pogranične policije Kosova i carine i s njihovim kolegama iz Euleksa koji su stalno prisutni na tom i na pet drugih prelaza između Kosova i centralne Srbije, od početka primene sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima.

"Ovde se bavimo sporazumima o graničnim ili administrativnim prelazima i to teče glatko. Kolege nisu prijavile nijedan veći problem, a manje stvari se mogu rešiti. Naravno, spremni smo da primenimo svaki novi sporazum postignut između Prištine i Beograda", rekao je Borhart.

Euleks je saopštio da je Borhart posetio danas i Osnovni sud u Gnjilanu, gde se sastao s predsednikom suda Zuhdijem Hazirijem i lokalnim sudijama, gde je obavešten o radu sudstva u regionu i o saradnji sa Euleksovim sudijama.

"Mislim da je sud u Gnjilanu veoma dobar primer saradnje. Sve predmete rešavamo u mešovitim većima. Ovo je deo mog cilja za našu saradnju sa sudstvom, da što je više moguće zajedno rešavamo stvari", rekao je šef Euleksa.

On je dodao da je prioritet misije da se proširi i produbi partnerstvo u drugim oblastima vladavine prava u kojima je Euleks uključen ocenjujući da je to pravi put.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: