Maks faktoru 50 godina zatvora

Nasledniku bogatstva kozmetičke kompanije Maks faktor, osuđenom zbog silovanja tri žene koje je drogirao, danas je kazna smanjena sa 124 na 50 godina zatvora.

Izvor: B92

Sreda, 17.04.2013.

21:19

Default images

Endrju Laster (49) je u zatvoru 10 godina, a po novoj presudi Vrhovnog suda, moći će da kroz 15 godina zatraži pomilovanje.

Odbrana je tražila kaznu od najviše 25 godina zatvora, tvrdeći da on nije seksualni napasnik i da se izuzetno dobro vlada u zatrvoru.

Tužioci su ocenili da je kazna adekvatna, ali da je potrebno dodatno obrazloženje za prvobitnu odluku suda te je sud odobrio da se danas, na još jednom ročištu, to i učini.

Laster je drogirao tri žene i onesvešćene ih silovao, zbog čega je uhapšen 2000. godine.

Prekršio je uslove kaucije od milion dolara pod kojom se branio sa slobode, i pobegao 2003. godine, ali je ubrzo uhvaćen u Meksiku, izručen u SAD, i osuđen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: