Kameron i Merkelova o budućnosti EU

Britanski premijer Dejvid Kameron predočio je nemačkoj kancelarki Angeli Merkel stavove Velike Britanije prema EU i promenama koje je neophodno sprovesti.

Izvor: B92

Subota, 13.04.2013.

23:12

Default images

Kameron je sa svojom porodicom na poziv Merkelove odseo u njenoj rezidenciju Mezeberg u okolini Berlina. To je prvi put da Kameron, od kako je postao premijer, putuje u inostranstvo s porodicom.

"Kada je reč o EU, premijer je predstavio svoje vidjenje reformi, posle govora o tome u januaru. Oboje su se složili da je hitno potrebno učiniti Evropu konkurentnijom i fleksibilnijom, a razgovarano je o načinima kako to postići", navodi se u saopštenju britanske vlade.

Dodaje se da i Merkelova i Kameron žele da realizacija postojećih trgovinskih sporazuma izmedju EU i drugih tržišta brže napreduje. Oni su se složili da EU treba da bude spremna da predstavi ambicioznu ponudu pred predstojeće pregovre sa SAD koji se očekuju ovog leta.

Medju temama razgovora bila su i očekivanja od predstojećeg samita Grupe osam industrijski najrazvijenijih država (G8), kao i situacija u Siriji, Avganistanu i Iranu, navodi se u saopštenju britanske vlade.

Kada je reč o Siriji, britanski premijer i nemačka kancelarka izrazili su zabrinutost zbog daljeg pogoršavanja situacije i složili se da Nemačka i Britanija nastave da saradjuju kako bi pojačali pritisak na režim Bašara Asada i ojačali poziciju sirijske opozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: