Papa i 8 kardinala reformišu crkvu

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja imenovao je danas savet od osam kardnala koji će mu pomoći da reformiše crkvu.

Izvor: B92

Subota, 13.04.2013.

19:11

Default images

Kardinali će biti papini savetnici, a zadatak će im biti i da razmotre nacrt revizije Apostolskog ustava "Pastor Bonus" koji je 1988. proglasio papa Jovan Pavle II.

Papa Franja je osam kardinala izabrao tačno mesec dana pošto je izabran za novog poglavara Rimokatoličke crkve, koja je poslednjih godina ozbiljno uzdrmana brojnim skandalima.

U današnjem saopštenju Vatikana se navodi da papa ima nameru da preduzme "konkretne mere" u cilju reformisanja crkve, da će prvi sastanak saveta biti održan od 1. do 3. oktobra, kao i da je papa već u kontaktu sa kardinalima.

Izabrani kardnali su arhiepiskop iz Hondurasa Oskar Andres Rodrigez Maradiaga, Francisko Havije Erazuriz Osa iz Čilea, Šon Mali, Italijan Đuzepe Bertelo, Rajnhart Marks iz Nemačke, Osvald Gracias iz Indije, Loran Monsengvo Pasinja iz Kongoa i Džordž Pel iz Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: