Sirija:U napadima stradalo 20 ljudi

U vazdušnim napadima režimske vojske na gradove Tal i Abu Huri prošle noći i danas poginulo je najmanje 20 osoba, civila i pobunjenika.

Izvor: Tanjug

Petak, 12.04.2013.

18:44

Default images

Ovo su danas preko Skajpa italijanskoj agenciji Ansa rekli očevici iz pograničnog grada Kusaira, jugozapadno od Homsa.

Sirijski pobunjenici se bore protiv nepotvrđenog broja Asadu naklonjenih libanskih šiitskih milicija Hezbolaha koje operišu u ovoj oblasti već mesecima.

Dokumentacioni centar za kršenja u Siriji (VDC), koji je objavio nove bilanse žrtava sirijskog građanskog rata i na arapskom i na engleskom jeziku, potvrdio je broj poginulih u Kusairu.

Britanski list "Gardijan" objavio je danas snimak koji cirkuliše među aktivistima i na kojem se vidi 11 beživotnih tela, od kojih su najmanje šet deca, a među njima i jedna beba i koji su, izgleda, pogubljeni.

Ovaj masakr se dogodio pre dva dana u Kirbat Altinu u blizini Homsa, prenosi italijanska agencija.

Francuska agencija AFP je juče prenela saopštenje posmatračke misije Hjuman rajts voča (HRV) u Siriji da je šestoro dece među najmanje 57 poginulih na jugu Sirije, pošto je vojska napala dva grada u provinciji Dara.

Radi se o gradovima Al-Sanamein i Gabageb, a među poginulima je "najmanje šestoro dece, sedam žena, 16 pobunjeničkih boraca, 18 drugih neidentifikovanih muškaraca i 12 vojnika sirijske armije", piše u saopštenju.

Inače, američki predsednik Barak Obama odobrio je danas 10 miliona dolara pomoći sirijskim pobunjenicima i njihovom oružanom savetu, pošto je "rat dostigao kritičnu tačku".

Pomoć će navodno biti u formi medicinskih sredstava i vojnih obroka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: