Osijek: Pritvor zbog prodaje ispita

Za pet od ukupno 39 profesora, studenata i posrednika koji su uhapšeni zbog kupoprodaje ispita na Ekonomskom fakultetu u Osijeku određen pritvor od 30 dana.

Izvor: Tanjug

Subota, 06.04.2013.

19:51

Default images

Njih Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala tereti za više krivičnih dela, od primanja i davanja mita do zloupotrebe ovlašćenja.

Istražni zatvor određen je protiv tri profesora Ekonomskog fakulteta, jednog asistenta i jednog od posrednika.

Zamenica direktora kancelarije Zorka Fumić izjavila je medijima da je istražni zatvor za deo okrivljenih određen zbog mogućnosti uticaja na svedoke i mogućnosti ponavljanja krivičnog dela, a za deo osumnjičenih samo zbog mogućnosti uticaja na svedoke.

Ostali osumnjičeni koji su ispitani juče, pušteni su da se brane sa slobode.

Istraga je pokrenuta protiv pet profesora, jednog asistenta i 21 studenta osječkog Ekonomskog fakulteta, dok su ostali osumnjiče posrednici.

Osnovano se sumnja da su petoro profesora i jedan asistent na Ekonomskom fakultetu u Osijeku tokom 2010. i 2011. godine, prema prethodnom dogovoru s osumnjičenim posrednicima, više puta osumnjičenim studentima upisivali prolazne ocene iz pojedinih predmeta bez regularnog polaganja ispita i bez obzira na stvarno pokazano znanje.

Oni se terete da su zauzvrat primali novac i razne poklone. Navodno je za dvojku, najnižu prolaznu ocenu , plaćano 1.000 evra, a za veće ocene i više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: