Raste nivo Tamiša kod Jaše Tomića

Vodostaj Tamiša kod Jaše Tomića je prešao 600 centimetara tako da su na delu te reke od državne granice ka Sečnju uvedene mere redovne odbrane od poplava.

Izvor: B92

Subota, 06.04.2013.

17:16

Default images

Sve crpne stanice su u pogonu ali je, po podacima nadležnih, ipak došlo do manjeg izlivanja Tamiša na delu kod sela Tomaševac gde je voda prešla preko lokalnog puta.

Predsednik opštine Sečanj Predrag Milošević je rekao Tanjugu da je Tamiš danas do podne porastao za 10 centimetara, ali da se za sada ne očekuje veći problemi.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je ranije danas da su vodostaji na nekoliko reka u Srbiji iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijom manjeg porasta.

Na Tamišu kod Jaše Tomića vodostaj se nalazi iznad granice vanredne odbrane od polava, "sa tendencijom manjeg porasta u toku dana", naveo je RHMZ.

Načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je Tanjugu da vodostaj raste na svim rekama, da je najkritičnije u Šapcu, ali da za sada nema ugroženih objekata i ljudi.

On je naveo da posebno treba da zabrinjava i tera na oprez činjenica da će biti padavina i u toku noći i sutrašnjeg dana.

Za ponedeljak, 8. april zakazana je sednica Republičkog štaba za vanredne situacija kojoj će predsedavati predsednik Vlade Srbije i komandant Republičkog štaba Ivica Dačić.

Problema sa vodostajima ima i u oblasti Kanjiže , a više o tome možete saznati u video prilogu TV B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: