Kosovo povod za vanredne izbore?

Nepostizanje dogovora s Prištinom i ostavka koju je Aleksandar Vučić ponudio Ivici Dačiću ponovo su podgrejali priče o raspisivanju vanrednih izbora, piše Blic.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.04.2013.

08:06

Default images

Da su izbori realna opcija, potvrdio je nedavno i predsednik Tomislav Nikolić, koji je rekao da do njih može doći ako dogovora u Briselu ne bude, ali i ako ga bude. Mada je posle osme runde pregovora Beograda i Prištine sve izvesnije da će do izbora doći, član GO SNS Milovan Drecun izjavio je da nepostizanje sporazuma nije razlog za to.

Dijana Vukomanović, potpredsednica SPS, kaže za "Blic" da sve što se dešavalo u Briselu ne može proizvesti političke posledice.

Aleksandra Jerkov, portparolka DS, smatra da će građani Srbije do kraja 2012. sigurno izaći na birališta. "Odnosi u vladajućoj koaliciji su tako loši, a nesposobnost je tako velika, da će se vlada sama urušiti", kaže ona.

Bojan Đurić, poslanik LDP, navodi da ukoliko su pregovori završeni, to bi značilo i "krah državne politike" i da je u redu da građani na izborima odluče kakvu budućnost žele.

Đorđe Vuković iz Cesida smatra da izlazak građana na birališta zavisi isključivo od volje Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića.

"Ne znam zašto bi pregovori sa Kosovom bili inicijalna kapisla za izbore. Oni mogu da budu samo povod ukoliko SNS proceni da bi mogli dobro da prođu na njima. SPS i URS se tu ništa ne pitaju", kaže Vuković za "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: