"EU i SAD žele Vučića u dijalogu"

Vašington i Brisel insistiraju na većem angažovanju prvog potpredsednika vlade i lidera SNS Aleksandra Vučića u razgovorima o Kosovu u Briselu, piše Blic.

Izvor: Blic, Tanjug

Sreda, 27.03.2013.

23:58

Default images

Amerikanci su Vučiću već uputili zvaničan poziv da se, zajedno s premijerom Ivicom Dačićem, pojavi na završnoj rundi pregovora o Kosovu, 2. aprila u Briselu.

Amerikanci su tim povodom imali razgovore s Predsedništvom Srbije, a Vučiću je preneta i poruka visoke predstavnice EU Ketrin Ešton da bi ona želela da ga vidi kao učesnika sledeće runde u Briselu.

U toku je intenzivna razmena poruka, piše ovaj list pozivajući se na diplomatske izvore.

Za Vučića nije od suštinskog značaja ko će predvoditi razgovore, već da li je moguće naći rešenje. Zbog toga će se on narednih dana s Tomislavom Nikolićem i Ivicom Dačićem dogovoriti o eventualnom učešću u dijalogu 2. aprila.

"Blicu" je i u Vučićevom kabinetu rečeno da je njemu važnija suština tog sastanka od forme, odnosno od učesnika.

"Aleksandru Vučiću važniji je sadržaj tih razgovora i da li i šta može da se postigne za srpski narod na Kosovu od toga ko će biti politički učesnici pregovora", rečeno je u kabinetu prvog potpredsednika Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

278 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: