Sofija o dokazima protiv Hezbolaha

Bugarska će pružiti više dokaza Evropskoj uniji da je Hezbolah planirao napad u kom je u leto prošle godine ubijeno pet Izraelaca u Burgasu.

Izvor: B92

Sreda, 27.03.2013.

23:18

Default images

To bi trebalo da uveri zemlje Evropske unije da stave tu islamističku grupu na listu terorističkih, javio je Rojters.

Privremeni premijer Bugarske Marin Rajkov rekao je danas u Briselu da neke zemlje EU nisu "mnogo uverene" bugarskim dokazima.

Prema njegovim rečima, Bugarska neće inicirati proceduru stavljanja Hezbolaha na "crnu listu".

"Nije na Bugarskoj da inicira tehničku proceduru. Mislim da će naši partneri to moći da učine kada postignu određeni nivo konsenzusa o tom pitanju", rekao je Rajkov.

Bugarska je optužila taj libanski militantni pokret 5. februara za bombaški napad na autobus u crnomorskom letovalištu Burgasu, u kom su jula prošle godine poginuli Izraelci i njihov bugarski vozač.

Međutim, navodi britanska agencija, mnoge evropske vlade su oprezne sa uvođenjem sankcija Hezbolahu, tvrdeći da bi to moglo da izazove napetost na Bliskom istoku.

Bugarska je predstavila rezultate istrage napada ministrima spoljnih poslova EU 18. februara, pozivajući ih da zauzmu čvršći stav prema Hezbolahu, ali dva dana posle toga bugarska vlada je podnela ostavku posle masovnih protesta zbog ekonomske krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: