Morsi za bolje odnose sa Rusijom

Egipatski predsednik Mohamed Morsi založio se tokom susreta s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom za otvaranje nove stranice u saradnji dve zemlje.

Izvor: B92

Sreda, 27.03.2013.

21:20

Default images

"Želeo bih da otvorimo novu stranicu u našim odnosima u vezi sa gasnom sferom, izmedju ostalog, isporukama egipatskog gasa u Rusiju", rekao je Morsi Putinu prilikom susreta na marginama samita Grupe BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika) u Durbanu.

Predsednik Rusije ukazao je na posebnost odnosa Rusije i Egipta, ističući da bez obzira na probleme u svetskoj ekonomiji, robna razmena raste i da je u poslednje dve godine ona povećana za 70 odsto, preneo je Itar-Tass.

Izražavajući zadovoljstvo zbog mogućnosti da se upozna s Putinom, egipatski predsednik je izrazio želju da poseti Rusiju u skorije vreme. Ruski predsednik je odgovorio da Morsi ima poziv. "Rado ću se sresti sa vama", rekao je Putin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: