Hodžaj: Očekujem prodor u dijalogu

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je da očekuje prodor u dijalogu Beograda i Prištine iduće nedelje u Briselu.

Izvor: B92

Sreda, 27.03.2013.

19:32

Default images

Hodžaj je istakao da, "uprkos tom optimizmu", Kosovo ne može da prihvati nikakvu srpsku autonomiju na severu.

"Mislim da će 2. aprila doći do prodora. Mi radimo na tome, ali mislim da je Beograd, a ne Priština razlog što do sada nije bilo prodora", rekao je Hodžaj u intervjuu Rojtersu u Parizu.

Razgovori u Briselu su "dijalog o normalizaciji odnosa dve zemlje kao dve odvojene i nezavisne zemlje", smatra Hodžaj.

Kosovski ministar je izrazio uverenje da "niko u Briselu nije zainteresovan za stvaranje srpske republike na severu Kosovu", ocenivši da je svako ko to predlaže "protiv mira, bezbednosti i stabilnosti na Kosovu i u regionu".

Kosovo ne može da prihvati nikakvu srpsku autonomiju na severu, napomenuo je Hodžaj, koji tvrdi da bi to unapredilo "podelu i segregaciju" zajednica, "čak i unutar srpske zajednice".

"To je naša crvena linija, inače bi Kosovo postalo nefunkcionalna država", rekao je Hodžaj.

Kosovski funkcioner je naveo da će, prema njegovom mišljenju, Beograd početi da raspušta "nelegalne srpske policijske i bezbednosne strukture na severu" koje su tu, kako je ocenio, "protivno rezoluciji UN".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: