"Nordeus" donirao 20 miliona GAK-u

U nastavku akcije "Bitka za porodilišta", IT kompanija "Nordeus" donirala je 20 miliona dinara Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front" u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 27.03.2013.

13:12

Default images

"Nordeus" je jedna od najmlađih i najuspešnijih IT kompanija u Srbiji

Novac će biti upotrebljen za opremanje novog neonatološkog odeljenja intenzivne nege, na kome će biti smeštene prevremeno rođene bebe i bebe kojima je potrebna intenzivna zdravstvena nega.

U ime GAK "Narodni front", predstavnike kompanije "Nordeus" i Fonda B92 dočekao je prof. dr Dušan Stanojević, direktor ove zdravstvene institucije.

"U našem porodilištu godišnje se rodi preko 7.000 beba. Mnoge od njih nemaju sreću da se rode zdrave i na vreme - oko 10 odsto se rađa pre vremena, a oko 15 odsto su bebe iz visoko rizičnih trudnoća iz cele zemlje koje se zbrinjavaju na našem Odeljenju patologije trudnoće. Za lečenje ovih beba je neophodna savremena, visoko sofisticirana oprema. Donacija kompanije Nordeus omogućiće formiranje respiratorne jedinice na novoadaptiranom odeljenju intenzivne neonatalne nege. Za neke bebe će to značiti život, a za mnoge smanjenje dugoročnog morbiditeta i poboljšanje kvaliteta života. Otvaranje odeljenja trebalo bi da bude u maju i nadam se da će svi danas prisutni i tog dana biti sa nama, ponosni na ono što su omogućili", izjavio je prof. dr Stanojević.
Foto: B92
Jovana Gajić, direktorka finansija u "Nordeusu", podsetila je da je u pitanju kompanija koja se trudi da u svemu postavi standarde poslovanja u Srbiji. "Nordeus" je proglašen za najbolju evropsku startap kompaniju 2011. godine, a 2012 - za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji. Pri tom, prosek starosti zaposlenih u kompaniji je - 24 godine.

"Društvena odgovornost je nešto što u ,Nordeusu’ shvatamo veoma ozbiljno. Ulaganje u zajednicu predstavlja integralni deo našeg poslovanja, a učešće u Bici za porodilišta vidimo kao najdirektniji i najlepši način da to i pokažemo", izjavila je Gajićeva.

U ime "Bitke za porodilišta", zahvalnost "Nordeusu" izrazio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

"Priča o poslovnom uspehu Nordeusa samo je deo priče o njihovom stvarnom uspehu. Zajedno sa opremom koju smo nabavili tokom ranijeg toka Bitke za porodilišta i Bitke za bebe Nordeusova donacija učiniće ovo odeljenje najsavremenije opremljenim u celoj Srbiji, i to je ono što se zaista računa", istakao je Matić.

Inače, kompanija "Nordeus" najpoznatija je kao kreator popularne kompjuterske igre "Top eleven", koja ima gotovo 10 miliona igrača širom sveta. "Nordeus" je globalni partner kompanija kao što su Fejsbuk, Gugl, Epl, Samsung i Amazon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: