Papa ne želi u papsku palatu

Papa Franja odbio je da se preseli u papsku palatu, iako je njena rekonstrukcija potpuno završena, i odlučio da i dalje živi u Domu svete Marte u Vatikanu.

Izvor: Blic

Utorak, 26.03.2013.

22:04

Default images

U skladu sa načelima reda Jezuita, kome pripada, papa je rekao da ga ne zanima raskoš palate i da tamo ne želi da živi, kao i da mu više prija da bude u društvu, nego sam u ogromnog zgradi, prenosi Hafington.

O tome je papa danas obevestio one koji brinu o njemu za vreme jutarnje mise, koju svakog dana služi u kapeli Doma svete Marte.

Na današnju misu papa Franja je pozvao veću grupu gostiju, između ostalog baštovane iz Vatikana, čistače ulica, osoblje Doma i novinare vatikanskog lista Oservatore Romano.

Predstavnik za štampu Vatikana Federiko Lombardi je rekao da nije poznato koliko dugo će trajati "eksperiment" sa životom pape u Domu svete Marte.

Prema njegovim rečima, papa je posle dugog nagovaranja pristao samo da iz sobice u kojoj je do sada bio pređe u apartman, kako bi mogao da prima goste.

Dom svete Marte izgrađen je da bi u njemu boravili kardinali u vreme izbora papa. Ima 120 malih soba i nekoliko veoma skromnih apartmana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: