Matić: Pomaci u svim slučajevima

Komisiji za istragu ubistava novinara u potpunosti su dostupni svi podaci MUP i BIA o slučajevima ubistava Dade Vujasinović, Ćuruvije i Pantića, kaže Matić.

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2013.

19:54

Default images

Predsednik Komisije za istragu ubistva novinara Veran Matić je za "Danas" rekao da komisija od tužilaštva tek treba da dobije podatke.

Na pitanje novinara lista "Danas" da li u podacima MUP i BIA ima informacija koje dosad nisu bile poznate javnosti, Matić navodi da o tome ne može da priča, jer je reč o „otvorenim slučajevima o kojima se vode istrage“.

"Komisija ubrzano radi na istrazi ubistava novinara i bitno je da je to svakodnevni posao, a ne da se pominje samo jednom godišnje. Nećemo dozvoliti da se to zaboravi", objašnjava Matić, navodeći da u radu Komisije „ima pomaka u pozitivnom smeru u svakom od slučajeva“.

Podsetimo, predlog za formiranje Komisije za istragu ubistava novinara je, na inicijativu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, usvojen na sednici Vlade 24. januara.

Članovi Komisije su predsednik Odbora direktora B92 Veran Matić, predsednica UNS Ljiljana Smajlović, predsednik NUNS Vukašin Obradović, Branislav Jovanović iz Jagodine, direktor policije Milorad Veljović, načelnik UKP Rodoljub Milović, Slaviša Softić (MUP), Željko Rašeta, Ivica Petrović i Nebojša Vujičić iz BIA.

Urednica nedeljnika NIN Vesna Mališić, koja je po osnivanju Komisije bila njen član, ubzo je podnela ostavku na to mesto, "jer nije znala da će to biti mešovita komisija koju osniva Vlada Srbije“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: