Kacin: Samo sloga Srbe spasava

U EP je prvi put jedinstvena delegacija Srba sa Kosova, sever i enklave sa rukom u ruci. Bravo Srbi, samo sloga Srbe spasava, poručio je Kacin na svom Tviter.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.03.2013.

16:23

Default images

Kacin je danas primio delegaciju Srba sa Kosova i izjavio da svi jednodušno podržavaju proces dijaloga Beograda i Prištine.

"Sa zadovoljstvom mogu da kažem da među nama postoji čvrst konsenzus u vezi sa dijalogom na visokom nivou između Beograda i Prištine", izjavio je Kacin za Tanjug nakon razgovora s delegacijom u čijem su sastavu bili narodni poslanici Skupštine Srbije, ali predstavnici kosovskog parlamenta.

Prema njegovim rečima, u delegaciji u kojoj su bili predstavnici Srba kako sa severa Kosova, tako i oni južno od Ibra, izrazili su mišljenje da su neka konkretna rešenja predviđena Ahtisarijevim planom "adekvatna i dobra".

"Da Srbi južno od Ibra nisu prihvatili ova rešenja i izborili formiranje novih opština sa srpskom većinom, predsednici vlada Srbije i Kosova ne bi imali o čemu pregovarati, a još manje o zajednici srpskih opština koja će uključiti svih deset opština i na severu i jugu“, rekao je izvestilac.

Kacin se danas u Briselu iza zatvorenih vrata sreo sa Oliverom Ivanovićem, Ranđelom Nojkićem, Dejanom Radenkovićem, Petrom Miletićem i poslanikom Liberalnodemokratske stranke Zoranom Ostojićem.

Sastanak je, kako je rečeno u Kacinovom kabinetu, bio deo redovnih konsultacija s političkim akterima iz Srbije i regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: