LDP odgovara na transfer Vrebalova

Nakon prelaska člana LDP Milivoja Vrebalova u DS, LDP je saopštio da se "erozija" politike koju vodi Dragan Đilas ne može zaustaviti "besmislenim transferima".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 25.03.2013.

15:25

Default images

Liberalnodemokratska partija je poručila i da je DS po njegovom modelu postala prepreka svakom pokušaju LDP da se napravi jasno profilisani politički blok koji će biti alternativa postojećoj vlasti u Srbiji.

"Politički metodi koje je izabrao svode se na ideologiju trgovačkog putnika, koji ne razume potrebe reformskog dela političke scene i umesto toga se bavi osvetom prema LDP", stoji u saopštenju LDP nakon što je danas na konferenciji za novinare bivši funkcioner LDP Milivoj Vrebalov predstavljen kao novi član DS.

Kako su naglasili liberali, Đilas ne razume da se demokratska i građanska Srbija mora suprotstaviti aktuelnoj vlasti, "umesto njegovih pokušaja da se dodvori naprednjacima".

LDP navodi da su mesecima pružali priliku Đilasu da pokaže da je "u stanju da razdvoji suštinu od jeftinog marketinga, ideju demokratske i reformske Srbije od potrebe da se obračunava sa svakim ko nije po meri njegove populističke, nazadne i sebične politike".

"Bili smo fer i nismo želeli da insistiramo na svim promašajima i greškama koje pravi. Više to nećemo činiti, zato što je šteta koju pravi Srbiji blokadom pravljenja alternative ovoj vlasti namerna i prevelika", naglašava LDP i podvlači da sa Đilasom nije moguće praviti takvu alternativu i LDP se više neće baviti takvim iluzornim pokušajima.

Liberali ocenjuju da je politika koju vodi Đilas "propala sa rušenjem Berlinskog zida i gvozdene zavese" i da je način razmišljanja Đilasove DS "najsličniji političkim vizijama Bidže, Rake ili Gangule".

"Sigurni smo da to nije ono što su želeli članovi i birači demokrata. Tim ljudima ćemo se posebno obratiti. Sigurni smo da je za njih prihvatljivije i da oni razumeju ono što Đilasu nije jasno - da je budućnost Srbije slobodno tržište, a ne vulgarizovana komandna ekonomija i kombinati, da se demokratska i gradjanska Srbija mora suprotstaviti ovoj vlasti, umesto Djilasovih pokušaja da se dodvori naprednjacima", navedeno je u saopštenju LDP.

Liberali su naglasili da za njih politika nije pijaca i da će se oštro suprotstaviti "politici čoveka koji nema nikakve veze sa suštinom i izvornom politikom stranke na čije je čelo sticajem okolnosti došao".

DS: Borba za bolji život uprkos uvredama

Demokratska stranka ubrzo je reagovala na saopštenje LDP-a, navodeći da će uprkos uvredama nastaviti da se bori za bolji život građana a protiv Vlade Srbije i stranaka koje je čine.

"Povodom današnjih uvreda iznetih u saopštenju LDP-a, DS saopštava da će sve svoje snage usmeriti ka ostvarenju boljeg života građana Srbije i borbi protiv Vlade Srbije i stranaka koje je čine, jer svojom neodgovornom politikom i nesposobnošću zemlju dovode na ivicu propasti", navela je ta stranka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: