Antić: Saradnja u Beogradu korektna

Saradnja koalicionih partnera u Beogradu je korektna, kaže predsednik Skupštine grada i funkcioner SPS-a Aleksandar Antić.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.03.2013.

19:27

Default images

Antić je, gostujući na RTS-u, rekao i da sve stranke u Skupštini grada imaju potpuno odgovoran odnos prema Beograđanima i "nikakva politička igranka" nije mogla, niti će moći da dovede do paralize u gradu na štetu njegovih građana.

"Nema između stranaka neke posebne ljubavi, a tako je i sa nama", rekao je Antić i ponovio da je saradnja koalicionih partnera u Beogradu korektna i u interesu Beograda.

Antić je i odnos republičke i gradske vlasti ocenio kao korektan, uz napomenu da "Beograd nije ostrvo, već glavni grad" koji mora, da bi dobro funkcionisao, više nego dobro da sarađuje s Republikom.

"U ključnim pitanjima uvek smo iznalazili zajednički jezik. Podržali smo ono što Republika radi na privlačenju investicija. Da li može bolje? Uvek može bolje. Da li je ta saradnja dovoljno brza i efikasna? Verovatno može brže i efikasnije. Ali mislim da to funkcioniše", rekao je Antić.

Sednica Skupštine grada, koja je zakazana za sutra, objasnio je Antić, nije ranije održana, jer su na prethodne dve "očišćeni svi materijali" koji su upućeni u gradski parlament, koji u novu godinu nije ušao ni sa jednom kapitalnom temom iz prethodne.

Prema njegovim rečima, SPS na pretposlednjoj sednici Skupštine grada nije podržala uzimanje kredita za nabavku novih autobusa, jer smatra da je "reč o visokom kreditu koji će GSP teško nositi".

"Nisam bio srećan, a nisam ni sada, što nismo učinili veći napor da u to uključimo domaće proizvođače autobusa", rekao je Antić i dodao da će se na dnevnom redu naredne sednice naći nekoliko "sistemskih stvari", među kojima su nova osnivačka akta javnih preduzeća u gradu i izmena odluke o uslovima za korišćenje socijalnih stanova.

Govoreći o generalnom urbanističkom planu, Antić je istakao da je to ozbiljan, planski dokument i izrazio nadu da bi on mogao da bude usvojen za desetak dana, nakon što se završi njegovo usklađivanje s republičkim aktima.

Antić je naveo i da je Komisija za izmenu Statuta grada Beograda danas usvojila određene predloge za izmene tog akta, kao i da su ti predlozi poslati opštinama na izjašnjavanje.

"Ne mislim da je Statut idealan. Na tome treba puno raditi", rekao je Antić i dodao da je u predloženim izmenama napravljen mali iskorak u davanju više posla opštinama.

Za veće nadležnosti opština, naveo je Antić, bile bi potrebne izmene određenih sistemskih zakona.

"Mislim da im treba dati određene nadležnosti, a tu posebno mislim na rubne opštine, kao što su Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac", naveo je Antić, dodajući da je jedan od najvećih problema u Beogradu položaj potencijalnog novog groblja.

Kada je reč o koaliciji na republičkom nivou, Antić je izjavio da premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić odlično sarađuju. On je dodao da su priče o rekonstrukciji vlade i o eventualnoj promeni premijera "ispipavanje pulsa" svih političkih aktera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: