Sirijci napali Tviter nalog BBC-ja

Pristalice sirijskog predsednika Bašara al Asada hakovale su nalog na Tviteru britanskog BBC-ja i postavili poruke političke, antisemitske i komične sadržine.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.03.2013.

17:33

Default images

BBC je potvrdio da je jedan od njegovih naloga na Tviteru hakovan danas ne dajući mnogo detalja.

Hakeri su se identifikovali kao članovi "Sirijske elektronske vojske", grupe koja je izvela niz napada preko Interneta na mete kao što je medijska kuća "Al Džazira", za koju smatraju da se svrstala uz sirijske pobunjenike.

Među porukama koje su danas postavljene na Tviter nalogu servisa vremenske prognoze BBC-ja, bile su "Živeli Sirija i al-Asad", "Saudijska meteorološka stanica je zatvorena zbog čeonog sudara s kamilom", javio je AP.

Agencija navodi da je u jednoj poruci pisalo da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan naredio teroristima da izvedu napad hemijskim oružjem na civile na severu Sirije.

Hakeri su postavili oko 10 poruka pre nego što su se isključili sa Tvitera. Sve su one kasnije izbrisane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: