Iran: Napadnite i zbrisaćemo vas

Iranski vrhovni verski vođa ajatolah Ali Hamnei poručio je da će Iran "zbrisati" izraelske gradove Tel Aviv i Haifu ako ga jevrejska država napadne.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.03.2013.

16:05

Default images

"Svako malo lideri cionističkog režima prete da će vojno napasti Iran. Treba da znaju da će, ako načine takvu grešku, Islamska republika zbrisati Tel Aviv i Haifu", rekao je Hamnei u govoru koji je održao u severoistočnom svetom gradu Mašadu, javio je Rojters.

Veruje se da Iran poseduje balističke projektile koji mogu da dosegnu do Izraela.

Teheran je u bliskim odnosima s protivnicima Izraela u regionu, među kojima su libanski Hezbolah i palestinske ekstremiste u pojasu Gaze.

Izrael, koji, kako se smatra, jedini na Bliskom istoku ima nuklearno oružje, misli da Teheran želi da se domogne nuklearne bombe, što je stanovište koje zastupaju i SAD i zapadne sile.

Hamnei je danas s tim u vezi poručio da nije optimista u pogledu direktnih pregovora sa SAD o spornom iranskom nuklearnom programu, ali da se takvim pregovorima i ne protivi, javila je agencija Frans pres.

Vašington je ponudio iranskim zvaničnicima direktne pregovore na marginama tekućih diplomatskih napora šest svetskih sila - SAD, Rusije, Kine, Britanije, Francuske i Nemačke, radi iznalaženja rešenja za spor s Teheranom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: