Policajac kanibal proglašen krivim

Njujorški policajac Gilberto Vale (28) proglašen je krivim pred sudom u tom gradu, zbog toga što je planirao da otme, skuva i pojede nekoliko žena.

Izvor: B92

Utorak, 12.03.2013.

20:51

Default images

Kako prenosi televizija CNN, doskorašnjem policajcu preti doživotna zatvorska kazna, a presuda će mu biti izrečena 19. juna. Porota koja ga je proglasila krivim, nije prihvatila obrazloženja odbrane da je sve to bilo samo "sirovo, glupo i infantilno" ponašanje putem Interneta i da Vale nikada nije planirao bilo kakvu otmicu i povređivanje žena.

Ceo slučaj je otkriven prošlog leta, kada su agenti FBI istragom u kompjuteru supruge optuženog pronašli njegovi mejlovi u kojima se sa još tri osobe dogovara kako da otmu neke žene i posle ih skuvaju.

U fajlu pod nazivom "Oteti i skuvati Kimberli šematski plan", nalazila se njena fotografija, lične informacije, uključujući i broj njenih cipela, kao i broj grudnjaka.

Ona je tokom svedočenja na sudu kazala da neke informacije, kao mesto i datum rođenja i koledž koji je pohađala, nisu bile tačne u Valeovom fajlu. Takođe, Vale je imao i spisak predmeta za otmicu- konopac, traku za vezivanje, hloroform, ali sve to nikada nije pronađeno kod njega.

Prema optužnici, on je planirao da otme ukupno tri žene u februaru 2012. godine, i o tome se dogovarao onlajn sa još tri osobe.

Jedna od tih osoba je iz Velike Britanije, utvrdila je istraga, i on se na forumima pojavljivao pod imenom "čovek iz mesare".

"Mesar" je tokom komunikacije sa policajcem iz Njujorka poslao fotografiju jedne od navodnih žrtava, rekavši mu da je pokušao prvo da je pojede živu, ali da "nije bila baš ukusna" i da je sve bilo "veoma krvavo".

Advokat odbrane Džulija Gato, međutim, smatra da je sve to bila samo Valeova "čista fantazija" i da je i tokom onalajn razgovora on davao netačne podatke o ženama o kojima je pričao kao potencijalnim metama.

Tako je, prema njenim rečima, za jednu svojim sagovornicima rekao da živi na četiri sata od Njujorka, iako je živela u gradu, a za drugu da ju je pratio u Ohaju, iako je na sudu ustanovljeno da nikada nije bio u toj saveznoj državi.

"Sve je to bila njegova sirova, glupa i infantilna priča", kazala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: