Šangaj: 6.000 mrtvih svinja u reci

Broj uginulih svinja nađenih kako plutaju po reci Huangpu u Šangaju dostigao je skoro 6.000, saopštila je gradska uprava Šangaja.

Izvor: Beta

Utorak, 12.03.2013.

19:57

Default images

U saopštenju na svom veb-sajtu šangajske vlasti navode da je 5.916 uginulih svinja izvučeno iz reke Huangpu do danas rano po podne, ali je i dodato da je gradska voda sigurna za piće.

Reka Huangpu je izvor pijaće vode za stanovnike Šangaja, ali nadležne vlasti tvrde da kvalitet vode nije promenjen.

Broj bačenih uginulih svinja, najverovatnije od uzgajivača iz uzvodne oblasti Điasing ili susedne provincije Džedjiang, porastao je posle pokretanja policijskih kampanja za suzbijanje ilegalnog trgovanja proizvodima od svinjskog mesa dobijenog od zaraženih životinja.

Vlasti navode da je grad preduzeo odgovarajuće mere da bezbedno ukloni uginule svinje, da gradski vodovod pojačava mere dezinfekcije javne vode i da testira vodu na šest rasprostranjenih svinjskih virusa.

Nije navedeno od čega su životinje uginule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: