Krkobabić: Da prevlada razum

Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić nije isključio mogućnost promena i rekonstrukcije Vlade, ali je rekao da očekuje da će "prevladati razum".

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Utorak, 05.03.2013.

22:55

Default images

"Građani ne traže kampanju, partijske svađe i prepucavanja, nego izvesnu perspektivu. Vanredni izbori predstavljali bi avanturu koja može biti samo štetna po interese Srbije. Dobili bismo još jednu potrošenu godinu, i to ne bi donelo apsolutno nikakav pozitivan rezultat za državu", ocenio je Krkobabić u intervjuu za Večernje novosti.

Krkobabić, koji je i predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), izrazio je nadu da će najuticajniji političari u zemlji biti dovoljno mudri i odgovorni i da neće partijski interes staviti ispred državnog.

On nije želeo da govori o aferama prisluškivanja, sastajanja sa predstavnicima kriminalnog klana Darka Šarića i povećanog nivoa aflatoksina u mleku jer, kako je kazao, "nema dovoljno relevantnih informacija o njima".

"To su slučajevi koji povremeno izlaze na površinu iz nekog razloga, pa opet potonu. Uveren sam da sva ta medijska saplitanja ne mogu da budu razlog za raspisivanje vanrednih izbora", rekao je on.

Potpredsednik Vlade je rekao da se pretpostavke za raspisivanje vanrednih izbora uvek nalaze u rukama najveće i dominantne stranke u vladajućoj koaliciji ali da je uveren da će "prevladati državni a ne stranački interesi".

Krkobabić je rekao da će do kraja meseca pola miliona penzionera dobiti treću ratu jednokratne pomoći od 4.000 dinara, a da će u maju biti isplaćene penzije i plate u javnom sektoru koje će biti uvećane za dva odsto.

"PUPS je u parlamentu, u raspravi o budžetu, predložio isplatu naknada trudnicama u visini njihove redovne zarade. Taj predlog u skupštini nije dobio većinu iako nije postojao nijedan opravdan i racionalan razlog da se taj predlog odbije. Drago mi je da je i predsednik parlamenta uvideo da je predlog PUPS više nego opravdan koji ne samo da poboljšava populacionu politiku već predstavlja konkretnu meru koja ohrabruje mlade parove da rađaju decu", rekao je. Krkobabić je izrazio nadu da će i predlog o isplati pune plate trudnicama mogao da bude usvojen u 2013. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: