Jeremić sa predsednikom PS SE

Predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić sastao se s predsednikom Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Žan-Klodom Minjonom.

Izvor: B92

Utorak, 05.03.2013.

19:06

Default images

Oni su razgovarali o statusu regionalnih organizacija u Ujedinjenim nacijama, kao i o bližoj saradnji UN i Saveta Evrope.

Jeremić je sa Minjonom razmotrio političku i ekonomsku situaciju u Evropi, apelujući na snažniju političku i ekonomsku podršku za zapadni Balkan.

On je zatražio da se prilikom eventualnog razmatranja prijema novih članica u Savet Evrope poštuje međunarodno pravo.

Minjon je, pri tom, pozvao Jeremića da se obrati Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u Strazburu.

Predsednik GS UN je u izjavi za Tanjug istakao da je cilj srpskog predsedavanja da izgradi što bolje radne odnose sa ključnim svetskim državama i organizacijama, ocenivši sastanak sa Minjonom kao vrlo uspešan u tom pogledu.

"Složili smo se oko principa saradnje UN i Saveta Evrope, kao i oko značaja poštovanja međunarodnog prava. Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv da se obratim Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope u maju u Strazburu" , zaključio je Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: