Čavez se bori, prognoze nisu dobre

Posle operacije na Kubi, venecuelanski predsednik Hugo Čavez imaće postoperativni tretman u svojoj zemlji, ali prognoze za oporavak nisu dobre.

Izvor: B92

Subota, 02.03.2013.

15:52

Default images

Podpredsenik Nikolas Maduro otvorio je novoizgrađenu kapelu u vojnoj bolnici gde će narod moći da se moli za Čavezovo zdravlje.

Čavez se zvanično vratio u Venecuelu 18. februara. Podpredsednik Maduro i Čavezova kćerka Marija Gabrijela još jednom su demantovali svaku tvrdnju da je predsednik Venecuele odavno mrtav. Posle otvaranja "Kapele nade", okupili su Čavezove najbliže savetnike i organizovali misu koju su prenosile sve televizije.

Potpredsednik Maduro izjavio je da je Čavez "živ, zdrav, ali intubiran zbog respiratornih problema".

"Kao što znate, doktori su intubirali predsednika, ali njemu to ne predstavlja problem. On komunicira sa nama rukama, pisanjem i na koji god način smisli. Znate da je predsednik Čavez veoma kreativan i nikada nije vezanih ruku kada je reč o komunikaciji, smernicama i savetima", kaže Maduro.

Desetine Čavezovih pristalica okupile su se iza ograde koja razdvaja kapelu od ulice. Maduro je osudio napore medija da unesu nestabilnost u zemlji proglašavajući predsednika mrtvim. Od juna 2011 godine, Čavez je podvrgnut hemoterapiji, radijaciji i više operacija. Nakon poslednje operacije na Kubi, nije viđen u javnosti osim na nekoliko fotografija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: