Ko tuče građane u Srbobranu?

Pokrajinski odbor DS saopštio je da u Srbobranu nepoznate osobe i aktivisti SNS prebijaju građane i aktiviste DS-a. SNS odgovara da DS tuče građane Srbobrana.

Izvor: Beta

Subota, 02.03.2013.

15:12

Default images

DS je u saopštenju naveo da je pretučeno više od 20 osoba i dodao da "iz džipova beogradskih i somborskih registarskih oznaka istrčavaju nepoznata lica sa pendrecima i napadaju građane na ulicama".

"U Turiji su aktivisti SNS sa četiri automobila opkolili aktiviste DS i napali ih metalnim palicima. Prilikom napada teško je povređen Goran Velicki, koji je dobio udarac u glavu i izgubio svest, nakon čega je prebačen u bolnicu u Vrbasu", piše u saopštenju.

U istom napadu je povređen i predsednik grupe građane Ilija Gazepov i zbog srčanih smetnji, takođe prebačen u bolnicu, tvrde u DS-u.

Dodaje se da su napadnuta i dva radnika kurirske službe "Siti mejl" (City Mail), kojima je otet materijal i da je na sličan način napadnuta u Nadalju i Izabela Šerić, predsednica Opštine Odžaci, kojoj su, nakon fizičkog i verbalnog maltretiranja, oduzete lične stvari i lični predemeti iz automobila.

DS je zatražio od nadležnih institucija da se hitno uspostavi red i da policija reaguje.

U Srbobranu će sutra biti održan drugi krug dopunskih pokrajinskih izbora, u kojem će građani birati između kandidata SNS i DS.

Srpska napredna stranka (SNS) optužila je danas Demokratsku stranku (DS) da njeni funkcioneri i aktivisti tuku i maltretiraju građane Srbobrana koji ne uzimaju stranačke materijale DS i koji odbijaju da prime njihove "poklone".

"Upozoravamo građane da postoje informacije da isti ti koji im prete i koji ih maltretiraju izlaze iz skupocenih džipova i automobila koji pripadaju organima pokrajinske Vlade", naveo je SNS u saopštenju.

SNS je zatražio od nadležnih državnih organa da hitno ispitaju sve okolnosti i privedu pravdi odgovorne, kako bi se zaštitili građani i "prestao teror DS".

DS je u odgovoru na saopštenje SNS naveo da nema nameru da odgovara na poslednje "besmislene optužbe" koje su na njen račun saopštene nakon predsedništva SNS, jer je reč o istim ljudima, istom rečniku i istom načinu komunikacije koje su građani gledali i slušali i devedesetih godina.

DS je ocenio da je očigledno lakši deo posla skinuti bedž sa likom Vojislava Šešelja i promeniti srednje slovo u nazivu stranke, ali da to ne povlači za sobom i promenu politike, mišljenja i vokabulara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: