Da li će biti rekonstrukcije Vlade?

Ako pokrenute afere i zapetljavanje kosovsko-evropskog čvora ne dovedu do vanrednih izbora, nije isključeno da ove godine dođe do rekonstrukcije Dačićeve vlade.

Izvor: B92

Petak, 01.03.2013.

21:36

Default images

Kako "Novosti" saznaju, u najjačoj partiji vlasti spremni su i da promešaju karte i zamene neke svoje kadrove, ukoliko analiza pokaže da nisu radili dovoljno dobro u svojim resorima. Naprednjaci će, u narednih deset dana, na stranačkim organima pretresati izveštaje svojih članova Vlade i tada će se znati ko je "položio", a ko nije.

Princip o kojem su se dogovorili Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić pri formiranju vlasti podrazumeva da se svakodnevno analizira rad ministara i da se hrabro uđe u rekonstrukciju kabineta ako se utvrdi da je neko podbacio.

Potpredsednik SNS Igor Mirović kaže, za "Novosti", da će vrh stranke u narednih nekoliko dana razmatrati rad svojih članova Vlade. On tvrdi da do sada zvanično nije bilo reči o rekonstrukciji, ali dodaje:

"Tek kada budu završene analize rada naših ministara, moći ćemo da govorimo o tome da li će rekunstrukcije biti ili neće".

U taboru socijalista nerado govore o promenama u kabinetu:

"Fokusirani smo na to da Vlada radi punim kapacitetom na realizaciji zacrtanih ciljeva, pod rukovodstvom Dačića", rekao je, za "Novosti", Branko Ružić, šef Izvršnog odbora SPS. Dinkićevci ne beže od razgovora o rezultatima ministara, ali su, kažu, u potpunosti zadovoljni dometima svojih kadrova:

"Predsedništvo URS je početkom februara analiziralo rad naših ministara. Utvrdili smo da je njihov učinak odličan, od sprečavanja bankrota države, pa do pregovora sa EU i izgradnji regionalnih auto-puteva", rekao nam je Marko Selaković, portparol URS.

Predsednik NS Velimir Ilić rekao nam je da je, uprkos napadima, provokacijama i raznim spekulacijama, Vlada sve jača i sve stabilnija.

"Zasad sve funkcioniše. Naravno, ako neki odstupe od programa Vlade i zacrtanih ciljeva, na njihovo mesto moraju da dođu kvalitetniji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: