Selaković: KPZ da povuče suspenziju

Ministar pravde Nikola Selaković zahteva od zamenika upravnika KPZ Niš da bez odlaganja stavi van snage odluku o suspendovanju uzbunjivačice Valentine Krstić.

Izvor: Tanjug

Petak, 01.03.2013.

19:30

Default images

Naime, Krstićeva je dobila status uzbunjivača od Agencije za borbu protiv korupcije pošto je prijavila određene nepravilnosti u radu zatvora.

U saopštenju Ministarstva pravde navodi se da Ministarstvo, takođe od Uprave za izvršenje krivičnih sankcija zahteva da se u skladu sa zakonom sprovedu svi neophodni postupci, koji će utvrditi odgovornost za nezakonita postupanja u KPZ Niš.

Ministarstvo ističe da je prvi put nakon 13 godina izvršena interna revizija poslovanja niške kazneno-popravne ustanove i najavljuje da će nadležnim državnim organima dostaviti sve relevantne dokaze i pribavljena saznanja o nezakonitim postupanjima u KPZ Niš, navodi se u saopštenju.

Ministar pravde i državne uprave sastao se kasno popodne sa predsednicom Agencje za borbu protiv korupcije Tatjanom Babić, zaštitnikom gradjana Sašom Jakovićem i Poverenikom za informacije od javnog značaja Rodoljubom Šabićem povodom slučaja Valetine Krsić.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštila je ranije danas da je zaposlena u niškom zatvoru Valentina Krstić suspendovana sa posla do okončanja disciplinskog postupka koji je protiv nje povela Uprava zatvora zbog težih povreda radnih obaveza i dužnosti, koji nije ni u kakvoj vezi sa u vezi sa njenim statusom uzbunjivača.

Krstićevoj koja je zaposlena na radnom mestu - šef Odseka za komercijalne poslove u niškom zatvoru, u četvtak uručeno je rešenje o udaljavanju sa rada počev od 28.februara 2013. godine do okončanja disciplinskog postupka.

Valentina Krstić je danas rekla da ni jednog trenutka nije bila zaštićena od maltretiranja i šikaniranja i da očekuje da naredni korak bude otkaz.

Položaj uzbunjivača je veoma težak, a s obzirom na doprinos koji daju borbi protiv korupcije neophodno je doneti zakon koji će ih na ozbiljan način zaštititi, saglasili su se, u izjavi za Tanjug, Rodoljub Šabić i Vladimir Radomirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: