Kacin: Tadić sanja svoju istinu

Boris Tadić i dalje sanja „svoju istinu o svojim zaslugama, pokazuje da nije napravio nikakve greške“, napisao je na Tviteru Jelko Kacin, piše Danas.

Izvor: Danas, Tanjug

Sreda, 27.02.2013.

19:52

Default images

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju ovako je prokomentarisao sastanak počasnog predsednika DS Borisa Tadića s predstavnicima liberala, kojima i Kacin pripada u EP u Briselu.

Slovenački političar nije želeo da za Danas objasni i potkrepi svoju žestoku prozivku bivšeg predsednika Srbije, istakavši da je napisao sve što ima da kaže, a ni Boris Tadić nije hteo za ovaj list da zvanično komentariše Kacinove tvrdnje.

Jelko Kacin se na Tviteru, između ostalog, zapitao „koliko će se još Tadić protiviti članstvu socijalista Ivice Dačića u Internacionali“ i ističe da je Tadić izrekao „neistinu“ tvrdnjom da „Kacin kuca na otvorena vrata, Dačića sam ja promovisao“. „Malo morgen! Boris je pred poslednji kongres DS odleteo u Južnu Afriku da bi blokirao Dačića! Lagati u EP nije lepo!“, prenosi Danas ono što je Kacin napisao.

On, takođe, otkriva da je pitao Tadića za ulogu Milice Delević u narednim fazama puta Srbije ka EU. „Pitao sam Tadića da li će Milica Delević iz DS dobiti zapaženiju i odlučniju ulogu u procesu pridruživanja Srbije EU? Šta je meni? Ućuti!“, ističe Kacin.

Ocenjujući Tadićevu retoriku, on navodi da je došao do izražaja „njegov ego“: „Ukoliko niste znali: Boris Tadić je u stvari primorao vladajuću koaliciju da nastavi njegovu viziju i rad! Opet njegov EGO-EGO!“

Izvestilac EP za Srbiju je na Tviteru komentarisao i kako „tokom kohabitacije predsednika Tadića s premijerom Koštunicom nije bilo saradnje s Haškim tribunalom“, a da se „posle promene vlade pojavio Karadžić“.

Prema mišljenju Predraga Simića, predsednika Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji, bivši srpski predsednik je „nesumnjivo tokom svog mandata imao i ozbiljne greške, ali i zasluge, pre svega kada je reč o približavanju Srbije EU“.

„Kacin s puno strasti komentariše Tadića, što nije dobro činiti prilikom ocenjivanja nečijeg dela. Činjenica je da su tokom njegovog mandata pokrenuti pozitivni procesi, zahvaljujući kojima je Srbija dobila beli šengen i postala kandidat za članstvo u EU“, smatra Simić.

Seška Stanojlović, spoljnopolitička novinarka, kaže za Danas da Jelko Kacin „u poslednje vreme daje veoma neobične izjave, koje su primerenije članovima aktuelne vladajuće koalicije u Srbiji nego jednom predstavniku EU“.

„Stiče se utisak da se Kacin umešao u unutrašnju kampanju koji pojedini vode protiv Borisa Tadića. Neobično je i nemoralno to što on zanemaruje značaj hrabrih poteza koje je Tadić povlačio u veoma ograničenim okolnostima“, zaključuje Stanojlovićeva.
Skrinšot sa Tvitera
Počasni predsednik DS Boris Tadić, koji je prethodna dva dana boravio u Evropskom parlamentu u Briselu, rekao je da Srbija zaslužuje da dobije datum početka pregovora o pristupanju Evropskoj uniji, a da je aktuelna vladajuća koalicija u Srbiji „prihvatila njegove stavove“ o evropskim integracijama i regionalnoj saradnji.

Tadić je razgovarao s brojnim poslanicima EP, stručnjacima za Zapadni Balkan i komesarom za proširenje Štefanom Fileom.

Krstić odgovorio "kontroverznom izvestiocu"

A na ove tvitove Kacina odgovorio je, takođe preko Tvitera, Tadićev bivši savetnik Nebojša Krstić.

"Po (američkom državnom sekretaru) Džonu Keriju, u Americi svako ima pravo da bude glup. Po tvitovima Jelka Kacina, ima i u Sloveniji", naveo je Krstić.

Prema rečima Krstića na Tviteru, "neko u EU je zaključio da nam ucene datumom i Kosovom nisu dovoljna kazna i onda se dosetio da pošalje Jelka Kacina".

"Malo nam je kontroverznih biznismena, nego imamo Jelka Kacina, kontroverznog izvestioca EP", napisao je Krstić, prenosi Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: