Rodio se dečak, vladika dolazi

Poseta vladike Jovana niškog porodilištu povodom “rođendana” cara Konstantina odložena jer još nije bio rođen dečak. Vladika će doći večeras, najavila Eparhija.

Izvor: B92, Južne vesti

Sreda, 27.02.2013.

18:18

Default images

Vladika Jovan niški na dan rođenja cara Konstantina najavio je svoju posetu za 12h prvoj porodilji na Klinici za ginekologiju i akušerstvo koja na ovaj dan donese na svet muško dete, objavile su Južne novine.

Međutim, kako su ranije preneli mediji, od ponoći su rođene samo dve devojčice, pa je planirana poseta odložena dok se ne rodi dečak.

"Ja sam kontaktirala sa đakonima Vladike Jovana i rekli su da je on rekao da ga kontaktiramo po podne ili uveče, kada se rodi prvo muško dete", kazala je ranije danas za "Južne vesti" dr Dragana Vučitić sa Ginekološke klinike.

A povodom ovoga oglasila se i Eparhija niška saopštenjem na svom portalu kojim je uputila demantij.

"Pošto se prva rodila devojčica putem telefona je postignut dogovor sa roditeljima da ona ponese ime Jelena po majci cara Konstantina, a kako je popodne rođen i dečak Vladika Jovan je odlučio da oba novorođenčeta poseti zajedno u večernjim časovima kada se i obe majke oporave od porođaja", stoji u saopštenju.

"Nedobronamerna je laž pisca teksta koji je objavio Blic da je Episkop niški odustao od posete porodilištu i darivanja deteta jer se nije rodio dečak. Uz sve to, u poseti Eparhiji niškoj je bila delegacija iz Trebinja koja je otputovala u popodnevnim časovima te Episkop zbog svoje želje da bude dobar domaćin nije ostavljao goste", navedeno je u saopštenju.

Kako je ranije najavljeno, ova poseta planirana je kao deo obeležavanja godišnjice Milanskog edikta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: