Knežević: DS vodila lošu politiku

Ministar poljoprivrede Srbije Goran Knežević ponovio je još jednom da su sve količine mleka u prodavnicama u Srbiji potpuno bezbedne.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 25.02.2013.

23:32

Default images

Knežević je za Novosti dodao da je afera sa aflatoksinom izazvana kako bi se nanela šteta domaćim stočarima i proizvođačima i u Srbiju uvela genetski modifikovana hrana.

U intervjuu Novostima Knežević je optužio Demokratsku stranku da je, dok je bila na vlasti, vodila pogrešnu poljoprivrednu politiku i napravila "kompletno nakaradni sistem bezbednosti hrane".

"To je bila politika koja je trebalo da baci srpsku poljoprivredu na kolena i sada je to jasnije nego ikad. Stalno umanjenje agrarnog budžeta, uz nametanje nerealnih i nepotrebnih propisa koje domaći proizvođači ne mogu da ispune, i zakonsko slabljenje uloge inspekcija, vodili su jednom cilju - da se domaći agrobiznis uništi, a vrata otvore uvoznom lobiju", tvrdi Knežević.

"Pošto sam stao na put toj politici, povećao agrarni budžet i najavio da ću se boriti za opstanak domaćeg agrara u evropskoj konkurenciji, obeležen sam kao meta koju treba gađati", rekao je ministar.

Upitan o povlačenju mleka, Knežević je rekao da je povučeno 50 proizvodnih serija kako bi se utvrdilo da li to mleko u okvirima postojećih propisa.

"Nije povučeno 50 vrsta mleka, već 50 proizvodnih serija. Povučeno mleko nije ni otrovno ni kancerogeno - potpuno je isto kao i mleko koje smo pili pre tri ili trinaest godina, samo je pitanje da li je u okvirima propisa koje je proizvođačima nametnulo Ministarstvo poljoprivrede 2011. godine, dok su na njegovom čelu bili GMO lobisti. Tada se unapred pripremao scenario koji se danas realizuje", rekao je Knežević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: