"Srbi izloženi stalnim napadima"

Nije tačna izjava komandanta Kfora da je bezbednosna situacija na severu Kosova stabilna, a na to ukazuju stalni napadi na Srbe, kaže Radenko Nedeljković.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.02.2013.

21:02

Default images

"U poslednjih nekoliko dana bačene su dve eksplozivne naprave na kuće dve srpske porodice, kamenovan je kombi koji je prevozio srpske đake u Suvi Do i pretučen dečak u Štrpcu", rekao je načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković za televiziju Most iz Zvečana nabrajajući slučajeve napada na Srbe na Kosovu.

Nedeljković je rekao da je "smešno situaciju na Kosovu i Metohiji oceniti kao stabilnu kada su na sceni stalni napadi na Srbe, njihove živote i imovinu".

Nedeljković je raniju saradnju sa Kforom ocenio kao dobru i pozvao komandanta te međunarodne vojne misije da se ponovo sretne sa srpskim predstavnicima sa severa Kosova.

"Mir i stabilnost se mogu održati samo ako postoji uzajamno poverenje i mi ćemo komandantu Kfora izneti samo ono što se u prethodnom periodu desilo i reći mu da nije otkriveno nijedno krivično delo u slučajevima gde su Srbi oštećeni", rekao je Nedeljković.

Nedeljković je rekao da sa severa Kosova i Metohije ne dolaze izjave političara koje, prema tvrdnji komandanta Kfora, mogu zaoštriti situaciju.

"Radi se o zameni teza i pitanje treba postaviti na pravi način, kome odgovara destabilizacija severa Kosova i Metohije", rekao je on i dodao da bi to odgovaralo Prištini.

"Srpskoj strani i srpskom narodu i severno i južno od reke Ibar na Kosovu i Metohiji odgovara mir i stabilnost i mi želimo sa međunarodnim snagama bezbednosti da taj mir očuvamo u narednom periodu", rekao je Nedeljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: