"Čvrsta podrška nezavisnom Kosovu"

Američki državni sekretar Džon Keri čestitao je kosovskim vlastima petu godišnjicu proglašenja nezavisnosti, saopštila je Ambasada SAD u Prištini.

Izvor: Beta

Petak, 15.02.2013.

23:31

Default images

"U ime predsednika Obame i naroda SAD, sa velikim zadovoljstvom upućujem najlepše želje narodu Republike Kosovo povodom obeležavanja pete godišnjice nezavisnosti 17. februara", navodi se u Kerijevoj poruci.

Državni sekretar SAD naveo je u poruci da je prethodna godina bila jedna od najvećih prekretnica za Kosovo "uključujući i okončanje nadgledane nezavisnosti Kosova, članstvo u Evropskoj banci za obnovu i razvoj, kao i napredak zabeležen u dijalogu sa Srbijom u normalizaciji odnosa".

"Sjedinjene Države ostaju čvrsto posvećene u svojoj podršci nezavisnom, suverenom i višenacionalnom Kosovu", poručio je američki državni sekretar Keri.

On je čestitao kosovskim liderima na "posvećenosti izgradnji snažnijih demokratskih institucija, uvođenju novih mogućnosti za ekonomski razvoj, promociji vladavine prava i potvrđivanju puta Kosova ka evropskim integracijama".

"I dok obeležavate ovaj poseban dan, znajte da su Sjedinjene Države uz Kosovo kao partner i prijatelj. Čestitam praznik svim građanima Kosova i želim vam puno uspeha u ovoj godini", navodi se u čestitki američkog državnog sekretara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: