"Dačiću savetujem da da ostavku"

Predsednik DS-a i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio da bi premijer Ivica Dačić trebalo da podnese ostavku sve dok se optužbe protiv njega ne raščiste.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2013.

23:26

Default images

On je ocenio da Vlada opstaje zahvaljujući interesu Zapada da je sačuva zbog saradnje oko Kosova.

"Ivici Dačiću najiskrenije savetujem da se zbog državnog interesa povuče s mesta premijera sve dok se optužbe ne raščiste. Njegovo opstajanje na toj poziciji učiniće, na kraju, besmislenom priču o borbi ove vlasti protiv korupcije i kriminala", kaže Đilas.

Lider demokrata je, u intervjuu za Informer, rekao da smatra da bi Vlada već pala, ali da postoji pritisak Zapada da ona opstane zbog "saradljivosti oko Kosova ogroman i taj pritisak, bar za sada, održava Vladu u životu".

"Naravno, Zapad to nikada tako neće reći, već će nam lepo zapakovati priču o datumu početka pregovora, mada je svima jasno da je EU i SAD mnogo značajnije da se završi dogvor oko Kosova nego da Srbija dobije taj datum", smatra Đilas.

On je rekao da "ta politika 'štapa i šargarepe' traje već veoma dugo i mnogo nas je iscrpla". "Za štap znamo kakav je, osetili smo ga na sopstvenoj koži i moramo ga izbeći, ali ljudi, ipak, nisu zečevi i ne mogu živeti samo od šargarepe!", kaže Đilas.

Na pitanje da li je znao 2008. i 2009. godine za Dačićeve kontakte s Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, članom narko-klana Darka Šarića, Đilas je odgovorio odrično i precizirao da se bavio Beogradom, "a ne bezbednosnim pitanjima".

Lider demokrata je rekao da bi DS-u, politički gledano, najviše odgovaralo da ova vlada ostane još neko vreme i "nastavi da se urušava".

"Već za dve godine vlast bi nam pala u ruke kao zrela kruška. Međutim, Srbija ne može da izdrži još dugo ovu vladu. Zato ne smemo da bežimo od odgovornosti i spremni smo da sarađujemo s onima koji prihvate osnove naše politike", rekao je Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: