Trojica uhapšena zbog konjskog mesa

Britanska policija uhapsila je danas trojicu muškaraca koji se dovode u vezu sa skandalom oko prodaje konjskog mesa kao goveđeg na tržištu u Evropi.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2013.

22:12

Default images

Dvojica uhapšenih radila su u klanici u Velsu, koju su prethodnih dana posetili inspektori britanske Agencije za bezbednost hrane.

Treći osumnjičeni uhapšen je u Zapadnom Jorkširu, prenele su agencije.

Agencija za bezbednost hrane u Velikoj Britaniji u utorak je zadržala sve meso iz dve sporne klanice, dok se ne utvrdi verodostojnost dokumentacije. Sva trojica uhapšenih biće saslušana u policiji.

Evropska policijska služba Evropol uključena je u istragu koja se vodi u nekoliko zemalja EU. Oni bi trebalo da utvrde na koji način je goveđe meso zamenjeno jeftinijim konjskim i ko je sve bio umešan u taj međunarodni kriminalni lanac.

Ranije danas, francuska vlada saopštila je da je tamošnja kompanija "Spanžero" znajući prodavala konjsko meso obeleženo kao goveđe. Kompaniji je oduzeta dozvola za rad, iako je negirala umešanost u skandal.

Za sada se zna da je konjsko meso, koje je bilo obeleženo kao goveđe, prodavano u najmanje 12 evropskih država i da je dospelo u mnoge proizvode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: