"Lazarević prvi na saslušanju"

Branko Lazarević, bivši šef kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, biće među prvima saslušan u vezi s kontaktima funkcionera sa Šarićevim ljudima.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Četvrtak, 14.02.2013.

21:56

Default images

On je prvi na saslušanju u okviru pretkrivičnog postupka o kontaktima visokih funkcionera vlasti i policije s pripadnicima Šarićevog klana, pišu Novosti.

"Novosti" saznaju da je Uprava kriminalističke policije obradila desetak od ukupno 130 kompakt diskova na kojima su navodno snimci kontakata Šarićevih ljudi s visokim funkcionerima vlasti i policije.

Na tim diskovima su, pored tonskih zapisa, i video-materijal i fotografije čije je pregledanje u toku.

Kako navode "Večernje novosti", Lazarevića, uz diskove, dodatno tereti i svedočenje pojedinih svedoka-saradnika koji tvrde da je bivši šef kabineta ministra Dačića dostavljao informacije o merama koje se preduzimaju protiv pripadnika klana.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević naložio je ranije pokretanje pretkrivičnog postupka, zatraživši od policije da prikupi obaveštenja i da preduzme sve radnje i mere da bi se razjasnila priroda i karakter tih kontakata i komunikacija.

Posebno se traži da se razjasni da li je tom prilikom došlo do odavanja podataka koji su službena tajna.

"Tužilac Radisavljević je zatražio i da se utvrdi da li je posle tih kontakata došlo do nekih promena u komunikaciji pripadnika klana, da li su prekinuti kontakti, da li je došlo do promene do tada korišćenih SIM-kartica, telefona, sadržine razgovora, korišćenja novog žargona, šifrovanih izraza i pojmova", navode "Večernje novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: